پاستاهایی که از دانههای حبوبات تهیه میشوند، مقدار زیادی پروتئین گیاهی سالم و فیبر رژیمی را برای بدن فراهم میکنند و برخلاف ماکارونی کلاسیک تهیهشده از گندم، حاوی
مقادیر بسیار کمتری کربوهیدراتهای پیچیده هستند.
با توجه به شاخص گلیسمی پایین ، می توان آنها را برای افرادی که با دیابت دست و پنجه نرم می کنند مصرف کرد، زیرا باعث افزایش سریع سطح گلوکز خون نمی شوند.
به نوبه خود، به لطف فیبر، آنها احساس سیری را برای ساعت ها باقی می گذارند و همچنین به حذف محصولات متابولیک غیر ضروری از بدن کمک می کنند و در نتیجه به رهایی از
مشکل یبوست دردسرساز کمک می کنند.
افرادی که با عدم تحمل گلوکز، بیماری سلیاک یا آلرژی به ماده ذکر شده دست و پنجه نرم می کنند، باید پاستاهای کلاسیک تهیه شده از گندم را به طور کامل از رژیم غذایی خود
حذف کنند و بر جایگزین سالم تر آن، یعنی ماکارونی شکل دار زر بدون گلوتن ، که از آرد ذرت ، آرد گندم سیاه تهیه می شود ، تمرکز کنند. و همچنین از برنج سفید یا قهوه ای.
ماکارونی بدون گلوتن حاوی مقدار زیادی فیبر، پروتئین و چربی نیست، اما سرشار از کربوهیدرات است و شاخص گلیسمی نسبتا بالایی دارد، به همین دلیل مصرف آن برای افراد مبتلا
به دیابت توصیه نمی شود.
علاوه بر نودل های بدون گلوتن که در بالا ذکر شد، می توانید نودل سویا را نیز در فروشگاه ها پیدا کنید که معمولا در غذاهای آسیایی استفاده می شود.
علیرغم نام آن، حاوی سویا نیست زیرا از نشاسته به دست آمده از سیب زمینی، سیب زمینی شیرین یا ماش تهیه می شود. علیرغم اینکه حاوی ارزش غذایی زیادی نیست، به رفع
گرسنگی بسیار کمک می کند، بدون اینکه معده را سنگین کند.
ماکارونی حاوی تخم مرغ نباید توسط گیاهخواران مصرف شود، زیرا رژیم گیاهخواری مبتنی بر خوردن محصولاتی است که از حیوانات تهیه نمی شود. همچنین افرادی که به پروتئین
موجود در تخم مرغ حساسیت دارند، نباید چنین پاستا مصرف کنند.