برای احساس خوردن غذاهای تند و برای دیگر کاربردها، ادویه (ابهامزدایی) را ببینید ادویه ترشی لیته در یک بازار مرکزی در آگادیر ، مراکشی وگروهی از گیاهان و ادویه های هندی در کاسه ها می باشد.ادویه یک دانه ، میوه ، ریشه ، پوست یا سایر مواد گیاهی است که عمدتاً برای طعمدهی یا رنگآمیزی غذا استفاده میشود ادویه ها از گیاهان ، که برگ، گل یا ساقه گیاهان هستند که برای طعم دادن یا به عنوان چاشنی استفاده می شوند.
ادویه جات گاهی اوقات در پزشکی ، مراسم مذهبی ، لوازم آرایشی یا تولید عطر استفاده می شود به عنوان مثال، وانیل معمولا به عنوان یک ماده در عطر استفاده می شودتولید.
یک ادویه ممکن است به چندین شکل در دسترس باشد: تازه، خشک کامل یا خشک شده از قبل آسیاب شده. به طور کلی ادویه ها خشک می شوند.
ادویه جات ترشی جات ممکن است برای راحتی به پودر تبدیل شود. یک ادویه خشک کامل طولانیترین ماندگاری را دارد، بنابراین میتوان آن را در مقادیر بیشتری خریداری و نگهداری کرد، که باعث میشود در هر وعده ارزانتر شود.
یک ادویه تازه، مانند زنجبیل ، معمولاً طعمدارتر از شکل خشک آن است، اما ادویههای تازه گرانتر هستند و ماندگاری بسیار کمتری دارند.
برخی از ادویه ها همیشه به صورت تازه یا کامل در دسترس نیستند، مثلاً زردچوبه ، و اغلب باید به صورت آسیاب شده خریداری شوند دانه های کوچک مانند دانه رازیانه و خردل اغلب به صورت کامل و پودر استفاده می شوند.
اگرچه اغلب ادعا می شود که ادویه ها فواید سلامتی دارند، اما در حال حاضر تحقیقات کافی برای اثبات این فواید انجام نشده است.
هند 75 درصد از تولید جهانی ادویه را به خود اختصاص داده است این از نظر فرهنگی از طریق غذاهای آنها منعکس می شود . از لحاظ تاریخی، تجارت ادویه در سراسر شبه قاره هند و همچنین در شرق آسیا و خاورمیانه توسعه یافته است.
تقاضای اروپا برای ادویه جات از جمله عوامل اقتصادی و فرهنگی بود که اکتشاف را در اوایل دوره مدرن تشویق کرد.